NA24.no

Fredrik Skavlan kan juble over gode resultater.
Fredrik Skavlan kan juble over gode resultater. Foto: Marten Levin (SVT/NRK)

Så mye tjener Fredrik Skavlan

Sist oppdatert:
Håver inn millioner.

Talkshow-stjernen, tv-produsenten og tegneren Fredrik Skavlan lider ingen nød og pengene strømmer inn.

Selskapet Fredrik Skavlan AS, som er heleid av TV-personligheten, har levert regnskap for fjoråret.

Her kommer det frem at Skavlan hadde 7,69 millioner kroner i driftsinntekter, noe som er tilnærmet uendret fra året før. 

I tillegg hadde Skavlan en inntekt på datterselskap på omtrent noe av det samme, noe som bidro til at årsresultatet kom inn på fantastiske 11,5 millioner kroner. 

Årsresultatet før skatt økte drastisk fra fjoråret. Fra 6,5 millioner kroner til 13,2 millioner. Dette skyldes utbytte fra produksjonsselskapet Monkberry, der Fredrik Skavlan AS eier 75 prosent.

- Vi er veldig fornøyd med resultatet. Bakgrunnen er langt og målrettet arbeid, samt stor aktivitet i Monkberry. Det er der de økte inntektene kommer fra hovedsakelig, sier advokat Ole Johan Prytz som er styreleder i alle Skavlan-selskapene, til VG.

Han forteller at Monkberry har mye spennende prosjekter på gang. Blant annet skal de produsere en ny dokumentarserie for NRK, «På bortebane», med tidligere kulturminister, og nåværende leder av Stortingets justiskomite, Hadia Tajik som programleder.

Som den eneste ansatte i selskapet viser regnskapet at Skavlan har tatt ut til sammen 2,5 millioner kroner i lønn i løpet av fjoråret.

Foruten inntekter fra det populære talkshowet Skavlan har selskapet inntekter fra når Fredrik Skavlan bedriver konferansier- og kurstjenester.

Skavlan er en norsk journalist, tegner og programleder i NRK og SVT. Kanskje mest er han kjent som programleder for TV-programmet «Skavlan» som sendes på NRK på fredager, og programmet «Først og sist». Skavlan har mottatt flere gjeve priser både i Norge og Sverige for sin jobb som programleder. 

Tidligere har Skavlan jobbet i Morgenbladet, Aftenposten, Dagbladet og NRK.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere