*Nettavisen* Økonomi.

Så mye tjener Märtha Louise på englene

Foto: Berit Roald (Scanpix)

Har aldri dratt inn mer på håpefulle elever.

Prinsesse Märtha Louises' «engleskole» har en større omsetning enn noen gang. Likevel har ikke bunnlinjen sett så dyster ut som nå.

Årsregnskapet viser at aksjeselskapet Astarte Inspiration, som prinsessen driver eier sammen med Elisabeth Nordeng, hadde inntekter på i overkant av to millioner kroner i fjor. Dette er opp fra i underkant av 1,9 millioner kroner i 2011 - som igjen er den høyeste inntekten som er registrert siden etableringen i 2007.

Driftsresultatet er imidlertid ikke spesielt hyggelig lesning.

Høye driftskostnader førte til at dette endte på minussiden i 2012, og det med 130.000 kroner. Dette er en forverring fra året før, hvor driftsresultatet var på plussiden, med i overkant av 57.000 kroner.

Årsresultatet endte også rødt, med nærmere 100.000 kroner. I 2011 var det overskudd på i overkant av 41.000 kroner.

Høye styrehonorar
Regnskapet viser videre at det ikke er blitt tatt ut spesielt mye i lønn i 2012, men allikevel mer enn året før. Lønninger står oppført med i overkant av 30.000 kroner i fjor. I 2011 ble det ikke utbetalt noe i lønn i det hele tatt.

Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise har imidlertid tatt ut styrehonorar på henholdsvis 365.000 og 325.000 kroner i 2012, og det er ikke rent lite for et selskap av dets kaliber.

Til sammenligning gir Statoil sine styremedlemmer 200.000 i året i honorarer, mens Hydro utbetaler 230.000 kroner i styrehonorarer til sine styremedlemmer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Roald

Medieoppmerksomhet
Det var i 2007 at Märtha Louise og Samnøy startet kurstilbudet- og senteret Astarte Education. Kursvirksomheten fikk massiv oppmerksomhet i både norske og utenlandske medier, da den i sin tid ble kjent. Astarte Education ble omtalt som «engleskolen» og planene fikk en mengde offentlige kommentarer.

Senteret tilbyr en treårig opplæring i alternative behandlingsteknikker som reading, healing og «berøring». I nettpresentasjonen av senteret og initiativtakerne hevder prinsessen blant annet at hun kan se engler. Hun sto samtidig fram som synsk, og sa at hun har hatt overnaturlige evner siden barndommen.

I 2010 sa hun i et intervju med Stavanger Aftenblad at hun kunne kommunisere med de døde. Uttalelsene skapte sterke reaksjoner.

Spirituell bok
I fjor ga prinsessen og Nordeng ut boken «The Spiritual Password», som skal være en guide til hvordan man kan komme i kontakt med sitt sanne jeg, samt sin fysiske og ikke-fysiske kropp.

Vil ikke kommentere
Selskapet selv er svært ordknappe når det gjelder årsregnskapet.

- Vi har ingen kommentarer til årsregnskapet, sier Carina Scheele Carlsen i Astarte Inspiration til Nettavisen NA24.

Se Märtha Louise og Nordeng fortelle om engleskolen her:

HTML EMBED

Annonsebilag