NA24.no

Så mye tjente du på oljerekorden

Sist oppdatert:
Pengene renner inn etter fredagens oljerekord i Nordsjøen.

Fredag pumpet Norge opp over 1,4 milliarder oljekroner fra Nordsjøen. Oljerekorden gir en inntekt på drøye 315 kroner på hver enkelt norske borger. Fredag satte oljeprisen nok en gang rekord, og det ble handlet for 75 dollar fatet. Nordsjøolje med levering i august nådde opp til 75,03 dollar fatet, mens de såkalte førstekontraktene for råolje passerte 75,70 dollar.

Regnet ut fra fjorårets snitt av oljeproduksjonen - tre millioner oljefat pr dag - gir dette et kroneresultat på 1.452 milliarder kroner.

Med en befolkning på om lag 4,6 millioner mennesker, gir dette et dagsresultat pr. hode på 315,5 kroner.

Frykt

Oljemarkedet følger nøye med på striden mellom den vestlige verden og Iran. EU, FN og USA har stilt harde krav for å få landet til å droppe det omstridte atomkravet, men blir møtt med taushet.

Nord-Koreas fortsatte prøveoppskytinger av langdistanseraketter forsurer også den internasjonale tonen. Og i USA stiger etterspørselen etter bensin i takt med ferieavviklingen.

Også onsdag i denne uka satte oljeprisen ny rekord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere