Gå til sidens hovedinnhold

Saab får beskyttelse

Har fått grønt lys til å gjennomføre rekonstruksjon.

Tingretten i Vänersborg har besluttet å godkjenne Saabs ønske om rekonstruksjon av selskapet. Dermed gis selskapet beskyttelse mot sine kreditorer.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder Sveriges Radio Vest.

Det er advokat Guy Lofalk som skal gjennomføre rekonstruksjonen, og om seks uker, mandag 6. april, skal han treffe kreditorer for å gå gjennom betalingskrav.

Målet med rekonstruksjonen er å skape et helt selvstendig Saab, fullstendig løsrevet fra sin eier General Motors.

Tre måneder
Omorganiseringen av Saab skjer i løpet av en tremånedersperiode og det blir nødvendig med kapitaltilskudd for å lykkes med prosessen, ifølge en pressemelding fra GM.

Som et ledd i prosessen kommer Saab innen tre uker til å legge fram sin rekonstruksjonsplan der en konsentrasjon av design, utvikling og produksjon av Saabs biler samles i Sverige.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi utforsket, og kommer til å fortsette å utforske alle muligheter for å finansiere eller selge Saab, og det er bestemt at en formell rekonstruksjon er den beste måten å skape en virkelig uavhengig enhet som er klar for investeringer, skriver Jan Åke Jonsson, administrerende direktør i Saab i pressemeldingen.

Produserer som normalt
Under rekonstruksjonen kommer Saab til å opprettholde normal drift.

En slik rekonstruksjon innebærer at et selskap får en viss tid på å rekonstruere sin virksomhet og økonomi. Dette må følge visse steg som er skissert i lovverket, og må ledes av en rekonstruktør som er oppnevnt av tingretten. En slik rekonstruksjon innebærer også at kreditorene skriver ned deler av sin gjeld til selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken