NA24.no

Saab klar for oppstart - igjen

Foto: ERIK ABEL (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bilprodusenten selger unna eiendom og setter ny oppstartsdato.

Den svenske regjeringen ga torsdag Saab tillatelse til å selge selskapets faste eiendommer for å skaffe penger i kassen. Statens pant i eiendommene oppheves.

Saab har allerede avtalt å selge verdiene til et konsortium med eiendomsselskapet Hemfos i spissen. Pris: 255 millioner svenske kroner.

Det eneste som manglet, var altså regjeringens godkjennelse. Nå er den i boks, og i en melding skriver Saab-eier Swedish Automobile (tidligere Spyker) at produksjonen ved fabrikken i Trollhättan skal starte opp igjen 9. august.

Årsaken til at man ikke kan begynne tidligere, er ganske enkelt sommerferie - spesielt hos underleverandører.

- Vi er i dialog med alle våre leverandører, det går bra og vi ser lyst på situasjonen, Gunilla Gustavs i Saabs informasjonsavdeling.

Med noen få og kortvarige unntak har Saab-fabrikken i Trollhättan stått stengt i lengre tid som følge av økonomiske problemer. Bilprodusenten er nå i ferd med å komme til enighet med de leverandørene man skylder penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere