NA24.no

Saab vil restrukturere

Sist oppdatert:
Den kriserammede svenske bilfabrikanten vil gå drastisk til verks for å redde stumpene.

Tirsdag kveld fikk det svenske bilkonsernet Saab den leie beskjeden om at General Motors kutter trossene. Dagen etterpå meldte svenske myndigheter at de ikke aktet å drive den tradisjonsrike og ursvenske bilgiganten videre.

NA24 – din næringslivsavis

Dermed er faren for konkurs overhengende for bilfabrikanten som er en viktig svensk industriaktør. Torsdag morgen melder det svenske nyhetsbyrået TT at Saab allerede i dag vil ha et ekstraordinært styremøte der man vil treffe beslutning om en full restrukturering av selskapet.

Selskapet selv vil ikke kommentere opplysningene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det kan innebære store forandringer for virksomheten, og det er ventet store runder med oppsigelser og endret produksjon.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

General Motors har varslet at de vil selge selskapet senes 2010 og at de ikke vil satse mer penger. Den siste muligheten for å unngå en full konkurs for det underskuddstyngede selskapet blir ifølge svenske TT en rekonstruksjon. Så lenge den prosessen går sin gang kan ikke kreditorer røre selskapet eller begjære selskapet konkurs.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere