NA24.no

Saftig restskatt for 175.000 nordmenn

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Onsdag fikk 660.000 nordmenn skatteoppgjøret.

Onsdag fikk 230.000 personlig næringsdrivende og 430.000 lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt.

434 000 skattytere får penger tilbake - i snitt 18 000 kroner, totalt 7,9 milliarder kroner. De 175.000 som får restskatt må betale totalt seks milliarder kroner, i snitt 34.000 kroner.

- Dette er årets første skatteoppgjør for næringsdrivende og deres ektefeller, mens de fleste lønnstakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret 26. juni, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Fra i fjor er personlig næringsdrivende inkludert i ordningen med tidligere skatteoppgjør, og i år får hele seks av ti tidlig skatteoppgjør.

- Denne økningen er resultat av en langvarig satsing på effektiv behandling av selvangivelser for personlig næringsdrivende. Skatteetaten har flere pågående prosjekter for næringslivet. I løpet av to år skal vi implementere betydelige forenklinger. Vi samarbeider tett med næringslivet blant annet for å få en enklere selvangivelse, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Løpende skatteoppgjør
Frem til 16. oktober er det løpende skatteoppgjør. Skatteetaten kan ikke gi en dato for når hver enkelt selvangivelse er ferdig behandlet og skattyter får oppgjøret sitt, verken på skattekontoret eller på telefon.

Det er flere grunner til at skattyter kan få et senere oppgjør. Det kan være manglende opplysninger i selvangivelsen, og skattyter kan være tatt ut til kontroll.

Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse en har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den. De som har penger til gode får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker etter at skatteoppgjøret er klart.

Seks ukers klagefrist
De som får restskatt får betalingskort i posten, og fristen for å betale beløp under 1000 kroner er tre uker etter at skatteoppgjøret var klart. Fikk du over 1000 kr i restskatt, deles den i to terminer med betalingsfrist tre og åtee uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Hvis du ønsker å klage kan det gjøres på skatteetaten.no. Klagefristen er seks uker etter at skatteoppgjøret er sendt deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere