NA24.no


Berge Gerdt Larsen.
Berge Gerdt Larsen. Foto: Fotograf: Andre Clark Utvik (NA24)

Saken mot Gerdt Larsen vil koste 60 mill.

Ankesaken mot oljegründer Berge Gerdt Larsen (62) startet mandag.

I 2013 ble Gerdt Larsen dømt til fem års fengsel for grov utroskap og grovt skattesvik for å ha gjemt unna penger i utlandet. Halvparten av straffen ble gjort betinget.

Til ankesaken i Gulating lagmannsrett er det satt av om lag 100 rettsdager.

Ifølge Bergens Tidende har saken allerede kostet staten 40 millioner kroner, mens ankesaken kommer til å koste ytterligere 20 millioner.

Berge Gerdt Larsen har ifølge ham selv brukt enda større beløp.

– Vi har brukt over 100 millioner i tid og kostnader av våre egne penger til forsvar mot denne ulovlige forfølgelsen fra 2002, skriver Berge Gerdt Larsen i en sms til BT.

Ifølge påtalemyndigheten har Gerdt Larsen skjult hundrevis av millioner i skatteparadiser. Selv mener han at myndighetene konspirerte mot ham.

Han ble tiltalt for grov økonomisk utroskap og brudd på ligningsloven. Påtalemyndigheten mente Larsen har en formue på 645 millioner i utlandet, og at han gjennom en årrekke har brukt stråmenn i skatteparadiser for å skjule formuen.

Saken har sitt utspring i blant annet salget av Stavanger-selskapet Independent Oil Tools. Larsens selskap Larsen Oil & Gas stod først som eier av 34 prosent av Independent Oil Tools, men da oljeselskapet DNO, hvor Larsen også var tungt inne på eiersiden, overtok Independent Oil Tools senere, stod Norden Oil Ltd. som selger av aksjene.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere