NA24.no

Saksøker Gilde for fem mill

Sist oppdatert:
Familien til Emil Kopperud (4) som døde etter E-coliskandalen i fjor, krever fem millioner kroner i erstatning.

Det går frem av forliksklagen som familiens advokat har tatt ut mot Gilde.

- Et barn er jo ikke verdt noe. Vi fikk 175 000 kroner i kompensasjon fra Gilde, forteller pappa Jon Kopperud til TV 2 Nyhetene.

Døde av Sognemorr
Emil Kopperud spiste Sognemorr fra Gilde da han var på vinterferie med familien. To uker senere døde 4-åringen i mammas fang på Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt smittet av den livsfarlige e-colibakterien.

Pappa Jon Kopperud opplyser at vesentlige deler av erstatningen skal gå til Emils minnefond for å sikre barn bedre rettsbeskyttelse. Ifølge advokat Edmund Asbøll er nettopp dette bakgrunnen for søksmålet.

- Det er på bakgrunn av ansvarsforholdene og på grunn av den rettsbeskyttelsen som hittil har vært veldig mangelfull når det gjelder små barn. For familien er det nærmest livsviktig å få slått fast Gilde sitt ansvar fordi Emil døde på grunn av Sognemorr, sier Asbøll til TV 2 Nyhetene.

Ble også feilbehandlet
Foreldrene vet at ikke all verdens erstatning kan bringe Emil tilbake.

- Men de føler de skylder Emil og andre E-coliofre å få prøvd hans sak i rettssystemet for å få fastslått rettighetene barn og foreldre har i en situasjon hvor uskyldige forbrukere blir rammet av et skadelig og i dette tilfellet, dødelig produkt, sier Asbøll.

Dødsfallet er også rapportert inn til Norsk Pasientskadeerstatning fordi familien mener Emil ble feilbehandlet rett før han døde.

- Det foreligger et klart tilfelle av feilbehandling ved at Emil ble gitt en blodoverføring han ikke skulle hatt. Dette er fastslått i en generell granskingsrapport hvor Emils tilfelle brukes som et eksempel, sier advokat Edmund Asbøll.

Gilde ønsker ikke kommentere søksmålet, og henviser til kompensasjonen familien tidligere har fått.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere