NA24.no

Saksøker Koenigsegg

Sist oppdatert:
Tommy Sharif kjører nå rett frem og saksøker luksusbilprodusenten.

Dekkongen Tommy Sharif går rettens vei for å få tilbake fem millioner kroner som han mener å ha krav på fra luksusbilprodusenten Koenigsegg.

NA24 - din næringslivsavis

I en stevning til Fredrikstad tingrett som NA24 har fått tak i, saksøker Sharif både Koenigsegg Norway AS, Koenigsegg Automotive AB og leverandør Bård Eker.

Sharif har tidligere truet med å begjære Koenigsegg konkurs dersom han ikke fikk pengene.

- Jeg vil sende et krav til Koenigsegg Norge AS om å få pengene, ellers begjærer jeg Koenigsegg konkurs for å sikre meg pengene, sa Tommy Sharif til NA24 den gangen.

Siden han ennå ikke har fått pengene, går han nå rettens vei.

Bedt om å selge
I fjor vår bestilte Sharif en sportsbil av typen Koenigsegg CCX. Ifølge stevningen ble kjøpspris avtalt til 6,3 millioner kroner, hvorav fem millioner skulle innbetales som forskudd.

Sharif fikk et kort, men heftig eventyr med det svarte fartsvidunderet. Under jomfruturen på Rudskogen Motorsenter kjørte Sharif Koenigseggen rett inn i sanddynene på siden av banen. Bilprodusenten satt liten pris på utkjøringen, og like liten pris på norskpakistanernes pr-jippo.

Koenigsegg ba Sharif om å levere bilen tilbake slik at den kunne selges til den svenske H&M-arvingen Stefan Bengtsson.

Skylder på forsinkelse
Salget ble gjennomført, men Sharif har ennå ikke mottatt penger for oppgjøret.

Han gikk med på å gi slipp på bilen mot å få tilbake forskuddet, men mener at dette ikke hadde noe med sin egen oppførsel å gjøre.

«Leverandøren maktet ikke å levere motorvognen ferdig sertifisert og registrert innen avtalt leveringstid. Med bakgrunn i forsinkelsen og uvisshet om når avtalen kunne oppfylles, kom Sharifs Dekksenter AS til at man ville være best tjent med at motorvognen ble videresolgt til andre», skriver Sharifs advokat Jostein Nordbø i stevningen.

Ifølge Koenigsegg-produsenten har dekkmillionæren sagt ja til å motta aksjer i selskapet, fremfor penger. Sharif har tidligere avvist at han tar til takke med noe annet enn kontanter.

Advokaten til Sharif skriver i stevningen at Bård Eker skal ha opplyst at Koenigsegg hadde likviditetsproblemer da Sharifs Dekksenter AS etterlyste betaling.

Det har ikke lyktes NA24 å få kommentarer fra verken Tommy Sharif eller Bård Eker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere