NA24.no

Saksøkte Gud for kontraktsbrudd

Sist oppdatert:
En mann mente tv-en gjorde kona feit. En annen får ikke selge sin egen sjel. Her er verdens sykeste søksmål.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hvor mange har ikke hørt om kvinnen som saksøkte et eller annet for å få mange millioner i erstatning fordi kaffen var for varm og vant, eller lignende historier.

Les også: Advarsel: Må ikke spises

Det er imidlertid langt fra at saksøker vinner frem, men utrolig mange latterlige og utrolige søksmål dukker opp i rettsystemene verden over.

NA24 - din næringslivsavis

Professor Gary Slapper som er direktør ved Centre for Law at The Open University har på oppdrag for The Times funnet fram til sine sykeste favoritter. Her er de verste.

- Gjort kona mi feit
I 2004 saksøkte amerikanske Timothy Dumouchel et tv-selskap for at hans kone hadde blitt overvektig og for at hans barn hadde endt opp som «late tv-kanalflippere».

- Jeg tror at grunnen til at jeg drikker og røyker hver eneste dag og at min kone er overvektig skyldes at vi har sett på tv hver eneste dag de fire siste årene, var Dumouchels begrunnelse.

Rettssaken endte ikke i USAs høyesterett tross at han hadde to advokater på saken.

- Gir meg ikke orgasme
I 2005 saksøkte en brasiliansk kvinne partneren sin fordi han ikke klarte å gi henne orgasme. Den 31-årige kvinnen fremla i saken sin at hennes 38-årige partner rutinemessig avsluttet samleiet etter at han fikk orgasme.

Saken endte i et antiklimaks for kvinnen da rettsapparatet avviste den.

Supersalær
Den tyske advokaten Juergen Graefe havnet i rettsapparatet etter at han i 2004 hjalp en kvinnelig pensjonist som hadde mottatt et skattekrav på 287 millioner euro, selv om hun kun hadde 17.000 euro i inntekt.

Graefe ordnet opp i misforståelsen med et standardskriv til myndighetene, men det tyske lovverket åpnet så opp for en ikke fullt så standard avlønning. Han hadde nemlig krav til å kalkulere lønnen sin ut ifra den reduserte summen som ble oppnådd. Dermed endte kravet hans på intet mindre enn 440.234 euro. På andre siden i rettsapparatet venter myndighetene.

Et annet av professor Slappers favoritter skjedde i England i 1972 da Reginald Sedgwick ble saksøkt for å ha stjålet jernbanestasjonen Cleckheaton. Nedrivingsarbeideren Sedgwick var anklaget for å ha knust den foreldede steinbygningen og fjernet 24 tonn med jernbanesviller i uærlige hensikter.

Han innrømte handlingen og sa at den var gjort på vegne av en usporlig tredjepart. Advokaten hans tok knekken på påtalemyndigheten da saken endte med frikjennelse.

- Endrer universets balanse
I 2005 saksøkte den russiske astrologen Marina Bai de amerikanske romfartsmyndighetene NASA for godt og vel 1,8 milliarder kroner.

Årsaken var at kvinnen mente at NASA gjennom prosjektet Deep Impact, der en romsonde skulle ta prøver fra en komet senere samme år, ville ødelegge balansen i universet og at det måtte sees på som en terroraksjon.

En domstol i Moskva aksepterte å få høre salen før den til slutt ble avvist.

En domstol i India er i år bedt om å avgjøre hvorvidt en vibrerende kondom er et prevensjonsmiddel eller et sexleketøy. Kondomene innholder nemlig en batteridrevet mekanisme. Motstanderne mener at det er et sexleketøy mens produsentene mener at det er et prevensjonsmiddel som er positivt for landets helse.

Toalettsmerter
I 2004 saksøkte Frank D’Alessandro New York etter at han fikk store medisinske problemer etter at toalettet han satt på eksploderte og etterlot ham på en haug med knust porselen. Han krevde fem millioner dollar i kompensasjon.

Som bevis på hvor store smerter han må gjennomgå før jobben hver morgen beskrev han billedlig.

- It’s a pain in the ass to do all this stuff.

Dette er ikke eneste gangen at toaletter har vært farlige. Les mer her: Toaletter i fyr og flamme

Gud og sjeler
I 2006 havnet en ung kineser fra Jiaxing i rettslige problemer fordi han ikke hadde fått rådgivning før ha la sjelen sin til salgs på en nettauksjon. Nettauksjonen fjernet etter hvert annonsen og selgeren fikk beskjed om at han ikke kunne få lagt ut sjelen sin igjen før han hadde skriftlig tillatelse til å selge den fra en høyere autoritet.

I 2005 saksøkte den rumenske fangen Pavel M., sonet 20 år i fengsel for mord, Gud for kontraktsbrudd. Fangen argumenterte med at ettersom han var baptist var det inngått en avtale mellom han og gud, som i bytte for handlinger som å be, skulle sørge for at gud holdt han unna problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere