*Nettavisen* Økonomi.

Saksøker staten for småpenger

Mangemilliardær John Fredriksen saksøker staten for 250.000 kroner. Les hvorfor.

11.04.07 09:03

Den utvandrede nordmannen John Fredriksen er ikke redd for rettssaker. Nå går den styrtrike rederkongen, som skal være god for rundt 43 milliarder kroner, til sak mot staten.

NA24 - din næringslivsavis

Stridens kjerne er et påstått rentetap – og den kjente milliardæren saksøker staten for 250.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for søksmålet er at et av Fredriksens selskaper fikk utbetalt utbytte på over 100 millioner kroner for aksjer i Norsk Hydro og Aktiv Kapital, som den kypriotisk-baserte investoren måtte betale kildeskatt på 5 prosent for (5,2 millioner kroner). Men Fredriksen klaget – og fikk medhold etter en behandlingstid på 14 måneder. Nå vil Fredriksen ha kompensert rentetapet, og valutatapet, som en følge av den meget langtekkelige saksbehandlingen.

Dette skal beløpe se til 250.000 kroner.

Fredriksen har også truet staten med søksmål i forbindelse med at hans selskap, Seadrill, har blitt tvunget til å komme med et bud på riggselskapet Eastern Drilling. Dette selskapet skal allerede betale millioner av kroner i dagbøter til statskassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.