Saksøker styremedlemmer for en milliard

Fem tidligere styremedlemmer i Thule Drilling risikerer skyhøye erstatningskrav

Thule Drilling gikk konkurs i 2010. Nå har obligasjonseiere, som lånte selskapet 179 millioner dollar, saksøkt fem styrerepresentanter personlig for å få tilbake pengene, skriver Dagens Næringsliv på papir.

- Det er uhyrlig. Min klient kom inn som eksternt styremedlem og satt i ett år til hun trakk seg. Nå, seks år senere, møter hun et milliardkrav, sier advokat Per Conradi Andersen som representerer Kristin Mortensen. Hun fikk 285.500 kroner i styrehonorar for jobben hun gjorde i 2008/2009.

Både hun og de fem andre styremedlemmene bestrider kravet.

- Styret i Thule Drilling skulle sørget for at vi samtykket da de solgte verdiene i selskapet. Det gjorde de ikke, sier administrerende direktør Ragnar Sjoner i Nordic Trustee. Selskapet har fått klarsignal fra Høyesterett om at de kan saksøke styremedlemmene på vegne av obligasjonseierne.

- Det er uttrykk for en amerikansk kreditorstil, som er fremmed i Norge og Europa. Jeg har ingen tro på at de finner noe å ta det siste styret for. Det skal mye til i norsk rett at et styre opptrer ansvarsbetinget, sier Aage Thoen som var styreleder i Thule Drilling de siste ti månedene før konkursen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.