NA24.no

HEKKEN: Denne bakenden vil garantert ikke være kilde til like mye diskusjon som den på utgående modell.
HEKKEN: Denne bakenden vil garantert ikke være kilde til like mye diskusjon som den på utgående modell. Foto: Uwe Lein, Scanpix

Sakte fart for BMW

Aksjemarkedet liker oppbremsingen fra den tyske stoltheten.

Verdens største luksusbilprodusent har tilpasset seg situasjonen i bilmarkedet. Det har kuttet ned på produksjonen av biler og i tillegg kuttet i antall ansatte.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det har gjort at selskapet legger frem resultater som ikke er fullt så dårlige som analytikerne fryktet.

I første kvartal fikk BMW et underskudd på 153 millioner euro, og det er en kraftig forverring fra 485 millioner euro i samme kvartal i fjor. Likevel hadde analytikerne forventet at underskuddet skulle bli på 268 millioner euro, viser estimater fra Bloomberg News.

Omsetningen falt med 13 prosent til 11,5 milliarder euro.

I løpet av første kvartal solgte BMW 277.264 kjøretøy, og det er en nedgang på 21 prosent sammenlignet med i fjor. Dette inkluderer modeller fra BMW, Mini og Rolls-Royce. München-selskapet produserer også motorsykler.

De venter også at salgsnedgangen vil fortsette i resten av 2009, og har så langt kuttet produksjonen med 78.000 kjøretøy. Totalt har de redusert timene til 26.000 arbeidere ved fabrikkene i Regnsburg og Dingolfing.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere