*Nettavisen* Økonomi.

Saldo: 10.000.000.000

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

En svensk kvinne fikk tidenes sjokk da hun sjekket nettbanken og så saldoen på lønnskontoen sin.

25.02.09 09:27

Mandag fikk en kvinne i Gøteborg et saftig sjokk da hun sjekket nettbanken sin.

NA24 - din næringslivsavis

På saldoen stod det at noen hadde satt inn 10 milliarder kroner på lønnskontoen hennes i Nordea. Grunnen til overførelsen skulle være rettelse for et kortkjøp, skriver svenske Gøteborgs-Posten.

Ifølge kjæresten til kvinnen skjønte paret lite av den nye saldoen. Selv da paret sjekket minibanken viste saldoen 10 milliarder kroner, og paret fikk en kvittering på dette.

- Noe må ha gått helt galt. Vi ventet spent på at den som savnet 10 milliarder skulle gi seg tilkjenne, sier han til den svenske avisen.

Men i løpet av dagen forsvant pengene like brått som de kom. Ifølge Nordeas pressesjef dreier dette seg antageligvis om en menneskelig feil.

- Sannsynligvis handler det om den menneskelige faktoren. Noen har tastet inn feil beløp. Vi beklager det som har inntruffet og vi rettet feilen så snart vi kunne, sier Nordeas pressesjef Helena Östman til den svenske avisen.

Paret som for en stakket stund var milliardærer sier at de hadde planene klare for hva de skulle gjort dersom pengene hadde blitt værende på konto:

- Feiret!

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.