Verdens for tiden mest kjente nordmann overtok som midlertidig manager i gamleklubben 19. desember i fjor, og det har gitt en umiddelbar suksess. Elleve seire, en uavgjort og ett tap på 13 kamper har gitt troen tilbake på den gamle fotballstorheten.

Og nordmenn lar seg rive med av landsmannens suksess, Manchester er nykommer på listen over våre mest populære reisemål, ifølge Finn.no.

Manchester har blant annet havnet på topp 10-listen blant innbyggerne i Oppland, Hedmark og Sogn og Fjordane, uten at det gis noen nærmere forklaring på det.


Tok helt av

Men ifølge kommersiell direktør Terje Berge i Finn reise er det en klar grunn til at Manchester havnet på topplisten i fjor:

- Da det ble klart at Ole Gunnar Solskjær skulle ta over Manchester United, tok flybillett-salget på FINN reise helt av. Det var rett og slett en usedvanlig kraftig økning i salget av flybilletter til Manchester mot slutten av 2018 og begynnelsen av 2019, sier Berge i en pressemelding.

Det dreier seg faktisk om en tredobling i antall solgte billetter i forhold til samme periode i fjor.

Kun to foran

- Det gjorde at industribyen i nordvest-England ble et av de mest solgte reisemålet på FINN reise i siste del av 2018. Bare London og Bangkok hadde flere salg, sier Berge.

Tall fra FINN reise viser ellers at flyreiser til utlandet hadde en liten økning i antall bestillinger fra 2017 til 2018, mens antall pakkereiser var omtrent på samme nivå som i 2017.


Gran Canaria topper nær sagt som vanlig listen over de mest populære pakkereisedestinasjonene, etterfulgt av Kreta og Mallorca. Så å si alle de mest populære reisemålene ligger ved Middelhavet og altså Kanariøyene.

Desidert favoritt

- Spania, med destinasjonene Alicante, Malaga og Gran Canaria i spissen, har lenge vært nordmenns desiderte feriefavoritt, og opplevde en samlet vekst i bestillinger på 7,5 prosent i 2018 på FINN reise, kommentarer Berge.

Tall fra FINN reise viser at hele 60 prosent av alle nordmenn som bestilte pakkereise via nettstedet for sommerferien 2018, enten skulle til Spania eller til Hellas.

Spania har et tradisjonelt godt rykte og fremstår som en garantist for sol og behagelig klima i store deler av året.