*Nettavisen* Økonomi.

Salgsmaskinen

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Stein Erik Hagen har solgt bedrifter til utlandet for nær 40 milliarder kroner, men hevder selv at han ivrer for norsk eierskap.

29.07.06 11:01

Stein Erik Hagen har vært innblandet i flere utenlandssalg. Til sammen har investoren vært med på å selge selskaper ut av Norge for nesten 40 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Først ut var salget av matvarekjeden Rimi i 1993, da svenske Ica kjøpte 45 prosent av aksjene i Hakon-gruppen. I begynnelsen av 1999 solgte Hagen resten av Rimi-aksjene til Ica. Den siste tiden har han som styreleder i Orkla vært involvert i salget av selskapets mediedivisjon til David Montgomery og Mecom.

Ubekymret
I 2004 var Hagen den største private aksjonæren, da Orkla bestemte seg for å selge sin andel i Carlsberg. Orkla innkasserte 22,5 milliarder kroner på ølhandelen.

- Det er ingenting som tilsier at Hagen har en agenda om å stykke opp Orkla og selge. Jeg tror mer på at han vil være langsiktig, sier konserntillitsvalgt Aage Andersen til Finansavisen på spørsmål om han er bekymret for at flere enheter i Orkla vil finne veien ut av Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag