Salgspluss for PA Resources

Oljeselskapet reddet plussen på bunnlinjen med salget på norsk sokkel.

PA Resoruces ABs regnskaper for fjerde kvartal 2008 ble sterkt preget av salget av den norske virksomheten, samt den kraftige styrkingen av dollaren.

NA24 - din næringslivsavis

Spesielt det siste preget bunnlinjen før føring av gevinsten fra salget av den norske virksomheten som ble gjennomført i desember.

PA Resources har valgt å ta den norske virksomheten ut fra driftsregnskapet, noe som har gitt en kraftig slanking av topplinjen. Driftsinntektene endte på 370,9 millioner svenske kroner. Mot 755,4 millioner i samme periode i 2007.

Driftsresultatet falt samtidig fra 522,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2007 til 87,8 millioner kroner. Resultat før skatt og salgsgevinst endte på minus 197 millioner kroner, mot pluss 544 millioner i samme periode året før.

Det negative resultatet for siste kvartal i fjor, må i stor grad tilskrives den sterke dollarkursen som påført store urealiserte valutatap. Av netto finanskostnader på 284,6 millioner kroner, så utgjorde faktiske rentekostnader 89,8 millioner kroner, mens brorparten av det resterende var urealisert poster.

Inkludert gevinsten for salget av den norske virksomheten fikk PAR et nettoresultat på pluss 387 millioner kroner, inkludert gevinsten fra salget i Norge på 721 millioner kroner.

PAR opplyser at de ved utgangen av 2008 hadde reserver på P90-nivå på 8,9 millioner fat oljeekvivalenter, mens reservene på P50-nivå lå rett over 107 millioner fat. Det er ikke foreslått utbetalt utbytte for 2008. Selskapet gjennomført nylig en emisjon av konvertibler som innbrakte 1,16 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.