NA24.no

Samarbeid skal gi 40 mill.

Sist oppdatert:
Øker inntektene til NorDiag med 40 millioner kroner i inneværende år.

NorDiag har inngått et samarbeid med LinkMed AB og SSP Primers AB. Sammen vil de tre eie Olerup International AB der NorDiag vil eie 50 prosent av aksjene, og de to andre partnerne vil eie 25 prosent hver.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det nye selskapet vil bli konsolidert inn i NorDiags regnskaper som et datterselskap fra 2. juli 2009. Dette vil gi en forventet vekst i de konsoliderte inntektene på 40 millioner kroner. Avtalen er også ventet å gi et positivt resultatbidrag i andre halvår.

- Denne avtalen vil generere en kraftig topplinjevekst, samtidig som vi vil komme raskere til en positiv kontantstrøm. I tillegg er NorDiags Arrow instrument komplementært til Olerup SSP- og AbSorber produktene, kommenterer administrerende direktør Mårten Wigstøl i NorDiag.

Nå skal de sammen forbedre sine distribusjonsstrategier for produkter innenfor feltet HLA/vevstyping.

LinkMed AB og SSP Primers AB har en opsjon på å kjøpe NorDiags aksjer i samarbeidsselskapet, og NorDiag har en opsjon på selge sine aksjer i JV selskapet til LinkMed AB og SSP Primers AB. Opsjonene kan ikke utøves før 1. juli 2012 og forfaller 30. juni 2019.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere