Samarbeider om torsk

Codfarmers og Aker Seafoods går sammen på Meløy.

24.06.09 14:24

Torskeoppdrettsselskapet Codfarmers melder at det har inngått intensjonsavtale med Aker Seafoods om samarbeid om slakting, prosessering, produksjon, salg og markedsføring.

NA24 - din næringslivsavis

Codfarmers har siden brannen ved selskapets slakteri på Halsa i Meløy Kommune undersøkt alternativer for gjenoppbygging av slakterifasiliteter som er egnede for Codfarmers' volumer og spesifikke produkter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I avtalen tilbyr Aker Seafoods slakteri og prosesseringstjenester til Codfarmers på deres fabrikk i Stamsund. Et slikt samarbeid vil også omfatte logistikk, salg og felles markedsføringsprosjekter.

- Codfarmers er veldig fornøyd med den intensjonen som ligger til grunn mellom partene. Med økte volumer fra oppdrett og villfanget torsk vil selskapene få store kostnadssynergier både når det gjelder slakting og når det gjelder videreforedling av sine produkter. Selskapet har mulighet til å øke filet kapasiteten raskt og tilpasse produksjonen til et utvidet produktsortiment. Vi forventer at vi kan være i produksjon på Aker Seafoods anlegg i Stamsund fra 1.oktober 2009" sier Michael Malling, administrerende direktør i Codfarmers.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.