NA24.no

Sambafolkets oljetopper lokket til Norge

Foto: TIMM SCHAMBERGER (AFP)
Sist oppdatert:
Verdens viktigste oljekunder er for første gang på plass.

Under årets offshoreseminar med Pareto er Brasil representert for første gang.

- Brasil blir et spennende vekstområde for olje- og offshorenæringen i årene som kommer, og Petrobras kommer til oss i år, sier sjef Ole Henrik Bjørge i Pareto Securites til NA24.

Det er 16. gang meglerhuset Pareto Securities inviterer til stormønstring for olje- og offshorenæringen i Holmenkollen Park Hotel i begynnelsen av september.

Petrobras
Det hellige markedet for olje- og offshoreindustrien de siste årene har vært Brasil.

Gigantkontrakter har vært signert fra det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras til norske aktører innen sektoren. Dette har vært alt fra toppaktører som Subsea 7, StatoilHydro, Aker Solution, Acergy, Seadrill og mange flere.

Eksempelvis inngikk Sevan Marine i juni en seksårig avtale, som inkluderer bonus, på hele 6 milliarder kroner.

- Vi håper seminaret vil bidra til å styrke det norske olje- og offshoremiljøet, først og fremst ved at investorenes kompetanse og kjennskap til sektoren videreutvikles, melder Pareto.

Statoilsjefen
110 selskapet skal presentere sine case på årets seminar, og det er på samme linje som i fjor.

- Spesielt for året er at Helge Lund fra Statoil, Kristian Siem fra Subsea 7 og Siem Offshore, og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen deltar, sier Bjørge til NA24.

Konsernsjef Helge Lund i oljekjempen StatoilHydro deltar for første gang på seminaret. Ministeren deltar også for første gang på seminaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere