NA24.no

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Sametinget koster 350 millioner i året

Nå vil Unge Høyre at tinget legges ned.

Buskerud Unge Høyre vedtok under sin generalforsamling i helgen å legge ned sametinget. Partiet ønsker å kutte ned byråkrati og effektivisere Norge.

- Vi ønsker å modernisere offentlig sektor. Vi vil legge ned fylkeskommunen og sørge for større og mer effektive kommuner, sier formann i Buskerud Unge Høyre, Christopher Amundsen Wand i en pressemelding.

Unge Høyre mener en nedleggelse av sametinget vil bidra til dette, og avslører at det koster mye å drive tinget.

- Vi ønsker også å legge ned sametinget fordi vi mener det har utspilt sin rolle og at de 350 millioner kronene det koster årlig kan brukes på bedre ting, uttaler Wand.

Formannen i Buskerud Unge Høyre mener at samepolitikken skal forvaltes av lokale instanser, og ser på det som spesielt at en minoritet skal ha eget parlament.

- I Norge har vi et storting som skal representere hele den norske befolkningen, også minoritetene. Alle innbyggere skal ha rett til å delta i beslutningene som tas i samfunnet, sier Christopher Amundsen Wand, som understreker at dette ikke er et angrep på samisk kultur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere