Samler kloke hoder for å diskutere grønt skifte på veiene

USAs transportminister Anthony Foxx, Tesla-gründer Elon Musk og Norges samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtes alle på regjeringens transportkonferanse torsdag der temaet er grønn omstilling.

USAs transportminister Anthony Foxx, Tesla-gründer Elon Musk og Norges samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtes alle på regjeringens transportkonferanse torsdag der temaet er grønn omstilling. Foto: (NTB Scanpix/SMK)

Tesla-gründer Elon Musk og USAs transportminister Anthony Foxx hentes til Norge for å stake ut kursen for et grønt skifte på norske veier.

OSLO (Nettavisen): Grønn omstilling er temaet når Samferdselsdepartementet inviterer til konferanse om framtidens transportløsninger i Oslo torsdag. Fra regjeringen deltar statsminister Erna Solberg (H), klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Blant innlederne finner vi Tesla-gründer Elon Musk, USAs transportminister Anthony Foxx, Finlands transportminister Anne Berner og Danmarks tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard, som leder et norsk ekspertutvalg for grønn konkurransekraft.

Se program for konferansen her og følg konferansen på web-tv nederst i saken.

Smarte byer

Musk skal blant annet diskutere teknologiens betydning for det grønne skiftet med den norske klimaministeren, mens Anthony Foxx blant annet skal snakke om hva som ligger i begrepet smarte byer.

Konferansen avsluttes med en samtale mellom USAs transportminister Anthony Foxx, hans finske kollega Anne Berner, Ketil Solvik-Olsen og NHO-president Kristin Skogen Lund der temaet er grønn omstilling og politiske føringer.

Stolt over gjestelista

Ketil Solvik-Olsen melder på sin Facebook-side at han er stolt over at man har fått med seg USAs og Finlands transportminister, Tesla-gründer Elon Musk og andre tunge navn på konferansen.

- Vi skal både dele ideer og erfaringer og bidra til å sette norsk næringsliv og teknologi på kartet, skriver han og peker på at konferansen inngår som en del av regjeringens arbeid med å forberede neste Nasjonal Transportplan. Her skal man skissere en helhetlig satsingi på vei, jernbane, luftfart og skipsfart fram mot 2050.

- Trolig vil teknologi og digital kommunikasjon bli svært sentralt for fremtidens miljøvennlige transportinfrastruktur, påpeker Solvik-Olsen.

- Vi skal lære av hverandre, men det er samtidig viktig for oss å åpne dører for næringslivet og vise frem hva vi har her i Norge. Vi har mange bedrifter og offentlige etater som er langt fremme i å utvikle teknologi som er med å bedre måten vi bruker og bygger vår infrastruktur, sier samferdselsministeren ifølge en pressemelding.

WEB-TV: Her kan du følge konferansen direkte fra klokka 09 torsdag 21. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.