På en drøy time er var nesten hele beløpet som dekker boten Jan Ove Sikveland fikk etter å ha entret talerstolen i bystyret i Stavanger sist uke, samlet inn.

Les mer: Bompengemotstander må betale 25.000 kroner etter å ha kuppet bystyremøte

Nestleder i Bomfritt Norge - Nok er Nok, Ragnar Anfinsen, startet innsamlingen på Spleis, og 60 minutter etter at han delte innsamlingen på Facebook-gruppen Bomfritt Jæren - Nok er nok, var over 21.000 kroner samlet inn.

143 personer hadde til da bidratt.

- Nå trenger han folkets hjelp. Bli med å Spleis på forelegget og advokatutgiftene. Dette er din sjanse til å takke han for risikoen han uvitende satte seg i, skriver Anfinsen.

Vedtok boten

Sikveland var en av de 50 bomaktivistene som mandag i forrige uke gikk inn i salen under bystyremøtet. Sikveland ble stående på talerstolen til tross for at både ordfører Christine Sagen Helgø (H) og vektere ba ham om å gå ned.

For det ble han bøtelagt med 25.000 kroner, noe det lørdag ble kjent at han vedtar.

- Bomsaken har druknet litt i alt oppstyret som har vært de to siste ukene. Etter en helhetsvurdering har jeg derfor valgt å vedta boten, sa Sikveland til Rogalands Avis tidligere på lørdag.

- Viser folks engasjement

Sikveland forteller lørdag Nettavisen at han har sett signaler om at folk vil være med på å støtte ham i denne saken, men er overveldet over responsen etter at boten på 25.000 kroner var et faktum.

- Jeg satte meg i den posisjonen jeg gjorde selv, men dette er ikke noe jeg gjør for meg selv. Den responsen jeg får tilbake fra folket gjør meg rørt og jeg er litt satt ut, forteller han.

Han sier at engasjementet gir ham mer giv i kampen mot bompenger.

- Det viser engasjementet som er i folk når det tar litt over én time å samle inn penger til en bot i den størrelsen.

Ordføreren: - Ulovlig

Ordfører i Stavanger, Christina Sagen Helgø, påpeker overfor Nettavisen at bompengeaktivisten brøt loven da han kuppet talerstolen under bystyremøtet.

- Det han gjorde var å bryte seg inn på bystyrets talerstol. Bomaksjonen viser at noen er engasjert i en sak, og det har jeg ikke noe i mot. Gjør man noe ulovlig, da blir det derimot problematisk, sier hun.

- Med tanke på forelegget har jeg ingen kommentar. Det har Sikveland fått av politiet, og det er mellom han og politiet.

Les mer: Stavanger kommune tar grep etter bomaksjon

Begrenser adgangen

Sikveland understreker tidligere lørdag at det har vært to tøffe uker, men han har ikke tenkt å gi opp kampen mot bompenger. Han sier at han vil fortsette å kjempe mot bomringen og det han betegner som usosial pengeinnkrevning, skriver NTB.

I etterkant av hendelsen i bystyresalen varslet ordfører Sagen Helgø en evaluering. Fredag konkluderte Stavanger kommune med at adgangen til selve bystyresalen vil bli begrenset, men at åpne møter vil være hovedregelen for framtidige møter.