NA24.no

Sammen om nettskyen

Fra venstre: Tom Hauge (leder for Professional Services), Gisle M. Eckhoff (adm. dir. Logica Norge) og Olav Sandbakken (leder for Outsourcing Services)
Fra venstre: Tom Hauge (leder for Professional Services), Gisle M. Eckhoff (adm. dir. Logica Norge) og Olav Sandbakken (leder for Outsourcing Services) Foto: Terje Heiestad
Microsoft og Logica tilbyr tjenester i skyen i Norge.

Logica og Microsoft fortalte om partnerskapet for nettskytjenester i januar i år, og Logica har siden tilbudt løsninger for en helhetlig nettskyarkitektur. Partnerskapet er nå ytterligere forsterket ved at Logica vil levere løsningen som er basert på Microsofts nettskyarkitektur, med Microsoft sine produktivitetsverktøy på toppen. Alt tilgjengeliggjort fra et driftssenter i Norge.

- Samarbeidet med Logica representerer en viktig døråpner for oss både mot offentlig sektor og olje- og gassbransjen. Ved hjelp av Logica kan vi levere effektive og velfungerende skytjenester til en rekke bransjer i Norge, sier Tommy Ødegaard, direktør partner og SMB i Microsoft Norge i en melding.

Forsterker partnerskapet
- Samarbeidet åpner mange nye muligheter for norske kunder innen en rekke bransjer og industrier. Ved hjelp av Logicas løsning vil kundene nå få tilgang til de nyeste Microsoft-verktøyene i nettskyen. Tjenestene hjelper kundene med å forbedre funksjonalitet, produktivitet og redusere kostnadene ettersom de betaler per bruker per måned, sier administrerende direktør Gisle M. Eckhoff i Logica Norge i en melding.

Norsk datasenter
Løsningen er 100 prosent basert på siste versjoner av Microsoft-infrastruktur for nettskyer og de nyeste Microsoft produktene. I praksis betyr dette at løsningen og tjenestene blir levert fra Logicas norske datasenter. Dette skaper solide og pålitelige løsninger som sikrer at dataene holdes innenfor Norges grenser, og i tråd med den enkelte kundes behov, samt oppfyller kravene i norske lover og forskrifter.

- Vi er svært fornøyd med at Logica har valgt å tilby nettskytjenester basert på våre teknologiløsninger. Logicas bransjekunnskap kombinert med vår ledende nettskyinfrastruktur og produktivitetsverktøy, vil være en svært attraktiv kombinasjon for mange norske kunder i et bredt spekter av bransjer, sier Ødegaard i Microsoft i meldingen.

Nettskyløsninger er fleksible og kostnadseffektive, samt skalerbare og enkle å tilpasse til organisasjonsmessige endringer. Basert på hver kundes spesifikke behov tilbyr vi løsninger for private og offentlige nettskyer eller en kombinasjon, såkalte hybridnettskyer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere