Gå til sidens hovedinnhold

Sammenligner SV med stalinisme

Paul Chaffey langer ut mot tidligere partifeller.

I helgen holdt Sosialistisk Venstreparti (SV) landsmøte i Bergen. Der ble SV-ledelsen stemt ned i vedtaket når det gjelder uavhengigheten til landets friskoler.

NA24 - din næringslivsavis

Nå går tidligere SU-leder og stortingsrepresentant for SV, Paul Chaffey, hardt ut mot landsmøtevedtaket som er formulert på følgende måte:

«Pedagogiske og religiøse alternativer skal på sikt avvikles. Barn som har behov for alternativ pedagogikk skal få det i den offentlige skolen.»

- Ytterliggående og oppsiktsvekkende
Vedtaket ble banket gjennom med 95 mot 93 stemmer, ifølge DN.

- Dette er svært ytterliggående og temmelig oppsiktsvekkende. For det betyr som flere medier og kommentatorer har pekt på allerede, at man vil at staten skal ta kontroll over skoler med et alternativt livssynsmessig fundament, skriver Chaffey i sin blogg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Chaffey mener at vedtaket om at det offentlige skal ta full kontroll over samtlige skoler i Norge, er svært alvorlig. Blant annet skriver Chaffey at forslaget innebærer at man ikke anerkjenner at andre enn kommuner kan stå for nødvendig nytenkning og alternativer for organisering, ledelse og pedagogikk i skolen. Chaffey mener at også den offentlige skolen må hente impulser og ideer fra et sted, og at de frittstående skolene nettopp kan utvikle slike ideer.

- Stalinisme
- Mens vi i resten av samfunnet har glede av at mangfold og valgmuligheter skaper innovasjon og utvikling, tror SV tydeligvis at alle tanker det er verdt å tenke allerede er tenkt. Ingen grunn til å prøve noen nytt. Og siden SV mener at for eksempel Steinerskolen er ferdigtenkt så kan man like gjerne nasjonalisere den. Før i tiden kalte vi dette for stalinisme, skriver Chaffey.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget