NA24.no


Samsung-sjef gir seg tross overskudd på 100 milliarder kroner på tre måneder i perioden juli-september.
Samsung-sjef gir seg tross overskudd på 100 milliarder kroner på tre måneder i perioden juli-september. Foto: Lee Jin-man (AP / NTB scanpix)

Samsung-sjef gir seg

Styrelederen i Samsung Electronics og en av selskapets tre administrerende direktører, Kwon Oh-hyun, sier han trekker seg fra selskapet i mars.

– Med den store krisen mener jeg tiden har kommet for selskapet å begynne på nytt med nytt og ungt lederskap for å svare på utfordringene i den raskt skiftende IT-bransjen, sier Kwon i en uttalelse.

65 år gamle Kwon har vært Samsungs ansikt utad i fraværet av Lee Jae-yong, arvingen til Samsung-gruppen. Lee ble dømt til fem års fengsel for bestikkelser i forbindelse med korrupsjonsskandalen som felte Sør-Koreas president Park Geun-hye tidligere i år.

Nyheten kommer samme dag som selskapet annonserte at det forventer en kraftig økning i overskuddet i tredje kvartal – en vekst nær tre ganger så stor som året før. I delårsrapporten for juli til september anslår selskapet et overskudd på rundt 12,8 milliarder dollar, rundt 100 milliarder kroner. Omsetningen anslås å ha steget rundt 29,7 prosent, ifølge Samsung.

Til tross for de gode tallene slo Kwon fast at selskapet trenger en ny leder nå mer enn noensinne.

Endelige tall kommer senere i oktober, melder selskapet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere