NA24.no

Sannheten om 1881-handelen

Sist oppdatert:
Det er ikke riktig at opplysningen 1881 er solgt. De tvert imot kjøper mobilselskap.

Mandag formiddag meldte nettavisen e24 at Opplysningen 1881 var solgt ut av Telenor. Men nå viser det seg at selskapet istedet har kjøpt mobilselskapet Carrot Communication. Det opplyser kilder til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor Venture, som har kontrollert aksjene i Opplysningen 1881, vil få 25 prosent av aksjene i det nye selskapet som dannes. Anders Wilhelmsens investeringsselskap vil kontrollere 33 prosent av aksjene. Kistefos, som var storeier i Carrot, vil sitte på 30 prosent av aksjene.

Opplysningen 1881 er bygd på den tidligere opplysningstjenesten til Telenor, men har de siste årene forsøkt å legge om driften til internettalderen.

NA24 får opplyst at pensjonsrettighetene til de ansatte i Opplysningen 1881 vil bli videreført av Telenor.

- Vil trygge arbedsplassene
Etter transaksjonen vil Opplysningen 1881 bli løftet ut av Telenor Venture Fond fire, og de tidligere eierne, som er Telenor og Anders Wilhelmsens kapitalforvaltningsselskap vil dermed fortsatt ha aksjemajoriteten. Det opplyser Rune Rinnan i Telenor Venture til NA24.

Han mener det er fullstendig snudd på hodet å kalle dette et salg, men tvert i mot et nødvendig oppkjøp.

- Dette er et oppkjøp som trekker inn kompetanse, teknologiplattform og markedsadgang. Dette vil trygge arbeidsplassene. Vi har ingen planer om å ligge noe ned, sier Rinnan til NA24.

Omstridt
Prosessen rundt selskapet, som er arbeidsgiver for rundt 650 personer hovedsakelig i distriktene, har vært politisk vanskelig. Flere ledende politikere og fagforeningstopper har rast mot Telenors planer om å selge seg ned i selskapet.

Mandag formiddag blir ledende ansatte orientert om avtalen mellom Carrot og Opplysningen 1881.

Til e24 sier tiltitsvalgte at de ser på dette som et kupp, og fortviler over at Telenor ikke lengre har negativ kontroll over selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere