NA24.no

Sara (20) fikk jobb gjennom Twitter

FIKK RÅD: Sara fikk råd om å være aktiv på Twitter og andre sosiale medier. Det rådet er hun i dag svært glad hun fulgte. Foto: Privat
FIKK RÅD: Sara fikk råd om å være aktiv på Twitter og andre sosiale medier. Det rådet er hun i dag svært glad hun fulgte. Foto: Privat
Sist oppdatert:

(ijobb.no): I januar ble Sara Myrvoll (20) rådet av en foreleser til å opprette blogg og Twitterkonto.

Det var ikke noe dårlig råd, for tre måneder senere fikk hun jobbtilbud gjennom Twitter.

Se også: Derfor tvinger syke kvinner seg på jobb

- Midt i blinken
Myrvoll, som er fra Kåfjord i Troms, studerer ved Markedshøyskolen i Oslo, og bestemte seg derfor for å lage en blogg om web og markedsføring.

Samtidig var hun aktiv på Twitter.

I påsken poppet det inn en Twitter-melding til kontoen hennes fra markedsføringsbyrået Semway.

- De spurte om jeg kunne tenke meg å jobbe for dem, vi tok en prat, og jeg ble innkalt til intervju, sier Myrvoll.

Ikke lenge etter fikk 20-åringen den glade meldingen om at jobben var hennes.

- Jobben er midt i blinken for meg. På skolen har vi mye teori om markedsføring, og nå får jeg sjansen til å teste ut teoriene i praksis.

Fakta: Sosiale medier

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Sosiale medier er medier (kanaler eller plattformer) som ved hjelp av internett eller webbasert teknologi åpner for interaksjon mellom to eller flere mennesker.

LinkedIn er et sosialt nettverk som brukes hovedsakelig i forretningsøyemed. Tjenesten har 313 millioner registrerte brukere fra over 200 land. I Norge er det 1 300 000 medlemmer per 1.februar 2015.

Twitter er et amerikansk nettsamfunn som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn.

Facebook er et sosialt nettverk der brukeren kommuniserer ved at en profil blir opprettet. Der kan han/hun skrive om seg selv, legge ut bilder samt snakke med andre. Nettsamfunnet har mer enn 600 millioner aktive brukere på verdensbasis.


- Ta kontakt
Myrvoll forteller at selskapet likte måten hun formulerte seg på i blogginnleggene, samtidig som de så at hun hadde kunnskap som var nyttig for dem. Myrvoll har fremdeles ett år igjen av studiene, og er svært fornøyd med å ha fått en relevant jobb allerede før hun er ferdigutdannet.

- Jeg anbefaler alle studenter å komme seg ut i den digitale verden. Skriv om det som engasjerer deg, ta kontakt med folk på Twitter og følg med påLinkedIn, sier hun.

Myrvoll er ikke den eneste i klassen som har fått jobbtilbud gjennom sosiale medier.

- Det er flere i klassen fsom har fått jobbforespørsler på bakgrunn av deres blogg eller Twitterkonto.

Sosiale medier er mye brukt
Ifølge Aftenposten bruker hver tredje nordmann Facebook, Linkedin og andre sosiale medier i jakten på ny jobb.

Facebook og Linkedin er de sosiale mediene som er mest brukt i en jobbprosess. Twitter brukes derimot sjelden.

- Sosiale medier handler om nettverksbygging. Og når man er på jakt etter ny jobb er det å bygge nettverk gull verdt, sier førsteamanuensis Tanja Storsul ved Insititutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo til DN.

Hun er ikke overrasket over at mange bruker sosiale medier som en rekrutteringskanal.

- Vi vet at man har utvidede bekjentskapskretser på sosiale medier, og det er gjennom slike forbindelser man ofte får seg jobb, sier Storsul

Les flere saker fra ijobb.no her!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere