*Nettavisen* Økonomi.

SAS-avtale med fagforeningene

Presenterer kostnadskutt senere i dag etter at fagforeningene sa ja til sparepakke.

SAS har kommet til enighet med de 39 fagforeningene i selskapet om å fryse lønnen og innføre lengre arbeidstid. I ettermiddag vil selskapet ventelig presentere de nye spareplanene.

NA24 – din næringslivsavis

SAS-styret satte seg klokken 11 i dag ned for å diskutere avtalen med de mange fagforeningene i selskapet, og styret tar i ettermiddag stilling til den omfattende spareplanen som skal kutte kostnadene for det hardt prøvede flyselskapet med drøyt en milliard svenske kroner, ifølge nyhetsbyrået TT.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Like før jul kom SAS til enighet med de fleste fagforeningene om kostnadskuttene, men kabinforeningene i Sverige, Norge og Danmark satte seg på bakbenene.

- Det har vært tøffe forhandlinger og vi har bli tvunget til å gi etter. Men det har også vært en felles forståelse om de problemene som SAS har, sier Pelle Gustafsson, nestleder i den skandinaviske kabinforeningen i SAS, til TT.

I fjor presenterte SAS et spareprogram på drøye to milliarder svenske kroner, noe som innebar 2 500 færre ansatte, inkludert 1 000 i Spanair som er på vei til å selges til et spansk konsortium. I tillegg har SAS satt 33 fly på bakken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.