NA24.no

SAS avviser prissamarbeid

Sist oppdatert:
SAS stiller seg uforstående til at et amerikansk selskap har gått til sak mot selskapet for prissamarbeid om cargovirksomheten.

(NA24): Ifølge Bloomberg News gjorde EU-kommisjonen razziaer mot SAS og andre flyselskaper i forrige uke på grunn av mistanker om et ulovlig priskartell.

EU-kommisjonen mistenker at de aktuelle flyselskapene har samarbeidet om blant annet prissetting for bensinkostnader og kostnader i forbindelse med økte sikkerhetstiltak etter terrorangrepene mot New York i 2001.

Samarbeidet skal ha foregått både på ruter innen Europa og på ruter til andre kontinenter i perioden 2000-2005.

Mandag ble det kjent at det amerikanske parfymeselskapet Fleurchem har gått til sak mot SAS og de andre flyselskapene i forbindelse med det angivelige prissamarbeidet.

SAS stiller seg uforstående til anklagene.

- Vi er overrasket over dette. Vi kan ikke se at vi har gjort noe ulovlig, sier kommunikasjonsdirektør Hans Ollongren til NA24.

Ifølge Ollogren kan det ta flere år før en eventuell rettssak starter.

De øvrige selskapene som saksøkes, er Lufthansa, British Airways, Air France-KLM, Japan Airlines, Korean Air, Asiana Airlines, Cathay Pacific og United Airlines.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere