NA24.no

SAS ble ikke enige med fagforeningene

Sist oppdatert:
De 39 fagforeningene og SAS ble ikke enige i spareforhandlingene.

SAS skal spare milliarder og hadde innkalt fagforeningene til forhandlinger. Mandag kunne det nordiske flyselskapet melde at de ikke kom noen vei.

NA24- din næringslivsavis

Forhandlingene startet med en kort deadline rett før sommeren. Årsaken var at det haster for flyselskapet å få ned kostnadene sett i lys av den krisen hele luftfarten er inne i.

Selskapet skriver i en børsmelding at styret nå vil konsentrere seg om andre måter for å redusere kostnadene.

- Vi har hatt noe fremskritt de siste to ukene, men har ikke lykkes i å nå en enighet som gir en langsiktig og substansiell kostnadsreduksjon, uten at dette har vært knyttet opp mot umulige vilkår eller møtt motkrav. Dette betyr dessverre at vi ikke har nådd de nødvendige kostnadskutt. Ledelsen i gruppen vil nå sammen med styret umiddelbart fokusere på andre måter å kutte kostnader, sier SAS-toppsjef Mats Jansson i en børsmelding.

Krise
SAS er i likhet med de fleste andre flyselskaper rammet av en økonomisk utvikling som påvirker etterspørselen etter flyreiser.

Det skandinaviske selskapet har selv sagt at det står overfor en tredimensjonal krise: Den økonomiske krisen har kommet på toppen av krisen i næringen og styrker den negative økonomiske utviklingen. I tillegg til dette har egne SAS-spesifikke problemer og utfordringer som møtes med tiiltak fra kostnadsreduksjonsprogrammet Strategi 11. Som et ledd i denne prosessen med å kutte kostnader har selskapet forhandlet med alle fagforeningene, noe som altså ikke har gitt resultater foreløpig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere