NA24.no

SAS blør

Foto: Fotograf:BOB STRONG (REUTERS)
Sist oppdatert:
Årets første måneder har gitt milliardtap for flyselskapet.

Tirsdag var det nordiske flyselskapet SAS ute med nye katastrofetall. Selskapet leverer sine resultater på grunn av den foregående emisjonen i selskapet, og dette er informasjon som sendes ut til de potensielle investorene.

For månedene januar og februar tapte SAS utrolige 950 millioner svenske kroner. Selskapet forklarer hoveddelen av beløpet med negative resultatfeffekter.

På linje med forventningene
Resultatene til SAS er på linje med markedets lave forventninger. SAS-aksjen var svakt opp etter fremleggelsen av tallene.

I kvartalsrapporten meldes det videre at selskapets inntekter har falt fra 6,59 milliarder svenske kroner i to månedersperioden i fjor, til 5,89 milliarder kroner i år. Personellkostnadene har samtidig fale med rundt en halv milliard svenske kroner.

- Januar og februar er de sesongmessige svakeste månedene i løpet av året knyttet til etterspørselen etter flyreiser i Norden. Dessuten ble konsernets resultat påvirket av valutakursendringer på minus 719 millioner svenske kroner sammenlignet med i fjor, heter det i rapporten fra SAS.

Venter milliardtap
SAS venter at innen første kvartal er over, vil tapet til selskapet ha vokst til 1 milliard svenske kroner.

Det nordiske flyselskapet er nå på kapitaljakt. Nye milliardunderskudd har tvunget SAS til å gjennomføre en emisjon på 5 milliarder svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere