NA24.no

SAS diskuterer salg

Sist oppdatert:
SAS er i samtaler om salg av eierandelen i British Midland Airways.

Det bekrefter informasjonsdirektør Sture Stølen overfor Dow Jones Newswires onsdag. Det er tyske Lufthansa som er aktuell som kjøper av SAS’ eierandel på 20 prosent i British Midland.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er en diskusjon som har pågått i lang tid. Vi har hatt en dialog med Lufthansa selvfølgelig, siden de er største eier. Men som vi har sagt før, er det mest sannsynlig ikke før i 2009 at noe vil skje, sier Stølen til Dow Jones.

Lufthansa opplyste i en egen melding onsdag at de er i samtaler med British Midland Airways grunnlegger Michael Bishop rundt strukturen til flyselskapet. Bakgrunnen er at Bishop har erklært en salgsopsjon overfor Lufthansa på sin 50 prosents eierandel i det britisk flyselskapet.

Når salget er gjennomført i januar vil Lufthansa kontrollere 80 prosent av aksjene i British Midland, mens SAS sitter med de resterende 20 prosentene, ifølge Dow Jones.

Verdien på SAS’ eierandel ligger et sted mellom 1 og 2,5 milliard svenske kroner ifølge analytikere nyhetsbyrået har snakket med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere