Gå til sidens hovedinnhold

SAS dundrer i bakken

Det hardt rammede flyselskpaet taper tre millioner hver dag.

Flyselskapet SAS hadde to store bøter og en kjempenedskrivning i sitt tredje kvartal. Det førte til at selskapet kvartalstall var stygg lesning for næringsminister Trond Giske og andre eiere av selskapet.

Resultat før skatt endte helt nede på minus 1,025 milliarder kroner. Her hadde markedet på forhånd ventet et lite underskudd på 60 millioner kroner. Regnskapet viste at SAS kontantstrøm var på minus 470 millioner kroner i kvartalet.

Belastes av bøter
Det svake resultatet til SAS forklares av selskapet som engangsposter, hvorav 982 millioner kroner er bøter.

Tirsdag ble det blant annet kjent at flyselskapet fikk en bot på 660 millioner kroner. Den andre delen er boten selskapet fikk for sin håndtering av konkurransen mot Norwegian. SAS har meldt at de anker denne.

I tillegg til dette har SAS tatt en nedskrivning av verdiene i Spanair på 229 millioner svenske kroner. Justert for engangspostene var SAS-resultatet fortsatt 14 prosent svakere enn analytikerne hadde ventet.

Salget faller
Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDAR) var på 1,486 milliarder kroner av en omsetning på 10,690 milliarder kroner.

Omsetningen falt fra 11,076 milliarder kroner i samme periode i fjor, mens driftsresultatet bedret seg fra 1,071 milliarder kroner i fjor

SAS stuper med 6,5 prosent til 21,7 kroner på Oslo Børs.

Her kan du følge aksjen på Oslo Børs

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden