NA24.no

SAS feit av BMI

Sist oppdatert:
SAS landingsrettigheter på Heathrow er verdt 15 milliarder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

SAS, som eier 20 prosent av flyselskapet British Midland (BMI), kan sikre seg en milliardgevinst når det om et år blir fritt vilt for å fly passasjerer til og fra USA, skriver Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Fra før er det bare British Airways og Virgin Atlantic som har fått lov til å lette fra Heathrow med retning statene, men i 2008 åpnes det nå opp for alle europeiske flyskelskaper.

BMI har med sine 13 prosent av landingsrettighene på Sortrbrittanias mest trafikkerte flyplass, Heathrow, en unik posisjon i markedet. Open Skies, som er navnet på den nye avtalen som regluerer flytrafikk over atlentern, kan med det være verdt millarder for SAS. Landingsrettighene de besitter på Heatrow anslås å ha en verdi av 15 milliarder kroner.

BMI har til nå vært rene tapssluket for SAS. BMIs ruter innen Europa har alle gått med tap, men interkontinentale flygninger kan bli nøkkelen til å snu trenden. Virgin Atlantic, som forsøkte å kjøpe BMI i 2003, har på nytt meldt sin interesse for selskapet.

Landingsrettigheter på Heathrow er en knapp faktor, og rettighetene til å foreta en landing og en takeoff omsettes for inntil 240 miilioner kroner. Flyanalytiker Mike Powell sier til avisen at den ansåtte verdien for den totale "poolen" av rettigheter på Heathrow er rundt 120 milliarder norske kroner.

De resterende aksjene i BMI eies av Lufthansa, 30 prosent, og Michael Bishop, 50 prosent pluss én aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere