NA24.no

SAS flyr høyt

Sist oppdatert:
Passasjerene strømmet til i en turbulent måned for selskapet.

SAS-konsernets flyselskaper transporterte 3,8 millioner passasjerer i september 2007.

NA24 - din næringslivsavis

Det var 4,7 prosent flere enn i samme måned 2006. På 12-måneders basis har SAS-konsernet transportert 40,9 millioner passasjerer. Kabinfaktoren økte 1,5 prosentenheter til 75,5 prosent i september.

Vekst for SAS Norge
SAS Norge transporterte i alt 898.300 passasjerer på sitt ordinære rutenett i september, en økning på 0,9 prosent sammenlignet med september i fjor. I betalte passasjerkilometer var økningen på 0,7 prosent. Kapasiteten ble redusert med 2,6 prosent, og kabinfaktoren gikk opp 2,4 prosentpoeng til 72,0 prosent.

- SAS Norge har aldri hatt flere passasjerer i september måned isolert sett enn hva vi nå har hatt. Tallene våre omfatter for øvrig ikke det betydelige antall passasjerer vi har fløyet for SAS Danmark og SAS Sverige som følge av at våre søsterselskaper måtte sette Dash 8 Q400-flyene på bakken. Vi utnytter også flyressursene bedre ved en stadig forbedring av kabinfaktoren, så utviklingen er positiv, sier administrerende direktør Ola H. Strand i en kommentar.

Hittil i år har SAS Norge transportert 7.736.700 passasjerer inklusive charter, en økning på 2,3 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

- God utvikling
Kabinfaktoren utviklet seg positivt for Scandinavian Airlines Sverige, Scandinavian Airlines Norge, Widerøe, Spanair, Blue1 og airBaltic. Trafikk og kabinfaktor fortsatte å utvikle seg positivt på tross av at 27 Q400-fly ikke var i drift fra 12. september.

- Utviklingen er god, men det er usikkerhet om den fremtidige styrken i tilveksten, konkurransesituasjonen fremover samt utviklingen i prisene på flydrivstoff. Trafikkøkningen og den positive utviklingen i kabinfaktoren viser en fortsatt god etterspørsel, og at vi har fremgang på det kommersielle området, sier administrerende direktør og konsernsjef Mats Jansson i en melding fra konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere