NA24.no

SAS fyller setene

Foto: SAS
Sist oppdatert:
Passasjerene strømmet til i august.

SAS-konsernets flyselskaper transporterte 3,7 millioner passasjerer i august.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er 7,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Passasjerbelegget i august, eller kabinfaktoren, økte med 1,3 prosentpoeng til 76,3 prosent.

- Bedring
Utviklingen i kabinfaktoren var positiv for Scandinavian Airlines Sverige, Scandinavian Airlines International, Widerøe, Spanair, Blue1 og airBaltic.

- Utviklingen er gledelig. Imidlertid råder usikkerhet om styrken i tilveksten og konkurransesituasjonen fremover, samt hvordan prisen på flydrivstoff vil utvikle seg. At yielden fortsetter å stige viser at etterspørselen fortsatt er god, og at vi har fremgang på det kommersielle området, sier konsernsjef Mats Jansson i en pressemelding.

Lavere passasjerbelegg i SAS Norge
SAS Norge transporterte 854.200 passasjerer på sitt ordinære rutenett i august. Det var 0,9 prosent flere passasjerer enn i tilsvarende måned i fjor. Den gjennomsnittlige kabinfaktoren for måneden ble 69,9 prosent, en nedgang på 0,5 prosentpoeng fra året før. Uttrykt i betalte passasjer kilometer (RPK) gikk trafikken ned 0,3 prosent.

- SAS Norge har en god utvikling når det gjelder forretningsreisemarkedet. Nå blir det viktig for oss å styrke vår stilling fremover på det økende markedet for ferie- og fritidsreiser, ikke minst til Sør-Europa, sier administrerende direktør Ola Strand i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere