NA24.no

Oslo Lufthavn Gardermoen, OSL, Norwegian, SAS
Oslo Lufthavn Gardermoen, OSL, Norwegian, SAS (OSL)

SAS i pengeknipe

Sist oppdatert:
- SAS trenger penger snart, sier analytiker

Danske marked nedgraderer SAS-aksjen, og tror selskapet trenger en ny milliardemisjon for jul, eller tidlig neste år, skriver Finansavisen mandag.

Hele ni av ti analytikere som dekker SAS har en salgsanbefaling på flyselskapet, og dette skal være i vente på forhandlingen med de ansatte om lønnskutt, pensjoner, og ulike tillegg.

I den ferske analysen antyder det danske meglerhuset at det skal være stort behov for en kriseemisjon i selskapet, skriver avisen.

SAS hadde 11,5 milliarder svenske kroner i kontanter og kredittreserver, og at dette vil synke mot 8,5 milliarder svenske kroner.

- SAS vil da være svært nær sitt eget mål for finansiell beredskap, heter det. Det er 20 prosent av omsetningen i kontanter.

Meglerhuset tror flyselskapet har lånevilkår som fortsatt gir rom til å manøvrere, men dette nivået vil utvilsomt bety spekulasjon i markedet rundt en ny emisjon.

SAS vil ikke kommentere denne analysen før kvartalstallpresentasjonen som er 5.november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere