De nye skattereglene som har gjort bonuspoeng du tjener på jobb skatteplikt har fått mange til å reagere. Nå legger en av de største flygigantene om systemet, og innfører en ny bonsuordning.

Den nye løsningen vil innebære helt nye tekniske måter å få både oversikt over bonuspoeng, og innrapportering av private reiser.

«Løsningen forenkler muligheten til å oppfylle de nye kravene gjeldende fra 2019 både i overholdelse av den enkeltes arbeidsavtale og innberetning til arbeidsgiver.» skriver SAS i pressemeldingen.

Med den nye løsningen kan alle virksomheter ha bestemmelser for ansatte som gjør systemet mer effektivt for bedriftene som må innrapportere, og ifølge SAS skal det gi store fordeler for de ansatte.

– SAS er glad for at vi nå kan lansere en løsning som gjør det enklere for våre reisende å ha bedre kontroll på hvilke EuroBonus-poeng som er opptjent privat eller som følge av tjenester og varer betalt av arbeidsgiver. EuroBonus-poeng kommer fra mange kilder, og det har vært viktig for SAS å finne et verktøy som gjør det enkelt for EuroBonus-medlemmer å ha god oversikt, og som gir grunnlag til korrekt innmelding til arbeidsgiver hvor det er i tråd med reisebestemmelsene, sier Thomas Reinsborg, Head of Sales i Norge.

Slik fungerer det

SAS opplyser i pressemeldingen at det nye verktøyet vil gjøre det mulig for bedrifter å ha interne reisebestemmelser som tillater opptjening fra tjenestereiser også etter de nye reglene.

Dette betyr at ansatte kan nyte godt av fordelene med sølv-, gull- og diamantkort hos SAS. Disse fordelene er ifølge SAS ikke gjenstand for hverken rapportering eller beskatning.

Det nye verktøyet er også for bedrifter som tillater bruk av Eurobonus-poeng hvor dette er tjent inn på jobb. Dette skal gjøre det mer oversiktlig for arbeidsgivere som må innrapportere fordeler som benyttes privat. SAS skal være klar med løsningen allerede i februar. Det skal lanseres om noen få uker.

Skal være enkelt

En av de store bekymringene for de nye skattereglene er at de fremstår byråkratisk for bedrifter. Den tekniske leverandøren for SAS understreker at dette har vært hovedfokus for dem.

– Dette er en løsning som gjør det enkelt, ubyråkratisk og lite tidkrevende for både arbeidstager og lønnsavdelingen å innraportere verdien av bonuspoeng i henhold til de nye kravene fra skattemyndighetene, sier daglig leder Lars Ole Allum i programvareselskapet Mytos.