*Nettavisen* Økonomi.

SAS innstiller flyginger til Egypt

INNSTILLER FLYGNING: SAS innstiller lørdagens flygning til Sharm el-Sheik i Egypt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

SAS innstiller lørdagens flyging til Sharm-el-Sheik i Egypt, opplyser selskapet.

05.11.15 20:24

SAS har kun én avgang i uken mellom Skandinavia og Sharm el-Sheikh, og det er dermed kommende lørdags flygning som innstilles.

– Det er med bakgrunn i utviklingen de siste dagene og sikkerhetssituasjonen. Vi skal foreta en ny vurdering i neste uke, sier SAS' pressesjef Henrik Edström til nyhetsbyrået TT.

Innstillingen lørdag berører én avgang fra København, og rammer charterturister som benytter det danske selskapet Atlantis Rejser.

Tidligere torsdag besluttet det tyske flyselskapet Lufthansas datterselskaper Eurowings og Edelweiss å stanse sine flygninger til Sharm el-Sheikh inntil videre.

Det norske reiseselskapet Amisol sier at deres flygning vil gå som planlagt, hvis flyselskapet Airkairo velger å fly.

– Det må være opp til flyselskapet, Airkairo, å avgjøre om flyginger eventuelt skal kanselleres. Vi er deres generalagent og de vil ta en slik beslutning i samarbeid med oss. Men vi forholder oss til de retningslinjene norske myndigheter kommer med i denne saken, og det er oss ikke bekjent at sikkerheten står på spill, sier Gunder Moe, leder i Amisol, til NTB.

Ikke nedgang

Moe understreker at selskapet kun har flyginger inn i Egypt fra sør, og at ingen av deres fly beveger seg i området hvor et charterfly med 224 mennesker om bord styrtet på Sinaihalvøya lørdag morgen.

– De kundene vi har vært i kontakt med, har hovedsakelig tatt kontakt med oss for å finne ut om reisen deres blir noe av. Vi mottar også bestillinger til Egypt. Samtidig har vi en løpende dialog med våre folk i Sharm og alle forholdsregler som kan tas blir tatt, uttaler Moe.

Amisol flyr omkring 170 nordmenn direkte til badebyen hver søndag, og Moe påpeker at det fortsatt ikke har kommet opplysninger som kan bekrefte at det var en bombe som førte til flystyrten forrige lørdag formiddag.

Turistene som allerede er på stedet, flys hjem som planlagt søndag.

Spørsmål

Selskapene Star Tour og Apollo flyr også til Egypt, men ingen av selskapene flyr over Sinaihalvøya. Kommunikasjonsrådgiver i Star Tour, Nora Aspengren, uttaler til NTB at selskapet har fått noen få henvendelser etter flystyrten, men at det ikke virker som om kundene lar seg skremme av hendelsen.

– Det ikke snakk om mange spørsmål, men vi har kunnet betrygge våre kunder med at vi ikke flyr i det aktuelle området, selv om vi selvfølgelig følger med, sier Aspengren.

Det har ikke lyktes NTB å få tak i Apollo.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til, eller opphold på Sinaihalvøya, med unntak av Sharm el-Sheikh. Dette reiserådet ble sist oppdatert i april, og Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at det ikke blir endret som følge av lørdagens flystyrt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.