*Nettavisen* Økonomi.

SAS-kaos i Norge

Dansk streik setter flere fly på bakken. Se hvilke her.

25.04.07 12:14

TV 2 Sumo:SAS streik i København
SISTE: Alle fly innstilt

Ansatte i danske SAS streiker og flere ruter mellom Norge og København er avlyst onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Foreløpig er 101 avganger avlyst, og det kan komme flere, opplyser pressesjef Jens Langergaard i SAS Danmark til nyhetsbyrået Ritzau.

På København Lufthavn Kastrup er køene kilometerlange onsdag formiddag, og alle SAS-avganger frem til kl. 14 i dag er innstilt. 42 morgenavganger ut av København er avlyst, og det er 59 avlyste flyavganger til København i løpet av formiddagen.

- Ulovlig streik rammer
Ifølge Avinors hjemmesider er fire SAS-avganger fra Oslo til København innstilt onsdag. I tillegg er tre avganger fra Sola i Stavanger innstilt.

Hvilke avganger som er berørt kan du se her: Berørte SAS-avganger

Informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Braathens sier de berørte avgangene gjelder maskiner operert av SAS Danmark og ber derfor NA24 ta kontakt med informasjonsavdelingen i Danmark.

- Dette er kostbart
Talskvinne Anne Bove-Nielsen i SAS Danmark sier til Dow Jones at 253 avganger har blitt kansellert siden streiken begynte tirsdag. Hun sier også at forhandlinger med DCU (Danish Crew Union) er i gang for å forsøke å stoppe streiken.

- Det er kostbart og dårlig for vårt omdømme, sier hun.

NA24 Stavanger: Streiken rammer Sola
NA24 Kristiansand: København-fly på bakken

Overnattet på flyplassen
I natt klarte ikke SAS skaffe hotellrom til passasjerene som er rammet av streiken. 400-500 personer måtte overnatte rundt omkring på Kastrup lufthavn, i avgangshaller og lounger med tepper og puter.

De ansatte i kabinforeningen CAU i SAS Danmark har lagt ned arbeidet som en følge av at ikke er fornøyde med et nytt avtaleforslag. Den ulovlige streiken, som startet rundt klokken 14 tirsdag har allerede kostet SAS mange millioner kroner.

I januar i fjor gjennomførte pilotene i SAS Danmark en tre dager streik. Denne kostet konsernet rundt 100 millioner kroner og medførte kansellering av nesten alle avganger fra København i tre dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.