NA24.no

Foto: SAS (SAS)

SAS-kunder kan miste én milliard kroner

Sist oppdatert:
Bonuspoengene til lojale SAS-kunder ryker ved konkurs.

SAS-kunder kan reise "gratis" med flyselskapet for rundt én milliard kroner ved hjelp av opptjente bonuspoeng. Bonuspoengene blir verdiløse dersom SAS buklander, skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Konkursspøkelset truer SAS og selskpaet er avhengig av at de ansatte i løpet av få dager godtar drastiske kutt i lønn og endrete arbeidsrutiner.

SAS-ledelsen frykter at krisen selskapet er inne i skaper så mye usikkerhet og frykt blant kundene at de dropper å reise med SAS. Dermed går selskapet glipp av billettinntekter og krisen forsterkes.

Bonuspoengene i Eurobonus-programmet kan forsterke krisen. Ved utgangen av 2011 hadde de reisende ifølge SAS´ estimater rundt 1,1 milliarder kroner til gode, ifølge DN.

Dersom folk frykter for SAS´ fremtid og egne bonuspoeng, kan det føre til at flere velger å svi av bonusen ved første mulighet i stedet for å kjøpe billetter på vanlig måte og samle flere bonuspoeng.

De siste dagene har kunder stormet til SAS' web-butikk for å bruke opp eurobonus-poengene i tilfelle SAS går konkurs.

Nettbutikken tilbyr tusenvis av varer som elektronikk, solbriller og klær som kundene kan kjøpe med opptjente eurobonuspoeng.

Men torsdag ble nettbutikken stengt i flere timer som følge av høy belastning, skriver dn.no.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN NA24:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere