NA24.no

SAS-nedturen fortsetter

Foto: JOHAN NILSSON
Sist oppdatert:
Færre vil fly med SAS - setter seks nye fly på bakken.

SAS problemer fortsetter, viser flyselskapets trafikktall for mars.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av mars falt trafikken med 16,7 prosent, og samtidig ble kapasiteten redusert med 3,9 prosent. 2,2 millioner reiste med SAS i løpet av måneden, noe som er 9,3 prosent lavere enn mars i fjor, skriver SAS i en melding.

- Markedet er preget av lavere etterspørsel på grunn av svak makroøkonomisk utvikling i Skandinavia og resten av verden. Problemene i kredittmarkedet vil mest sannsynlig resultere i et enda vanskeligere miljø for SAS' kjerneområder fremover, skriver flyselskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kabinfaktoren i februar endte på 64,5 prosent, en nedgang på hele 9,9 prosentpoeng. Yielden for SAS i februar økte med 2,6 prosent, og selskapet forventer en ytterligere positiv utvikling i mars.

SAS skal kutte fire milliarder svenske kroner i kostnader, og redusere kapasiteten for å tilpasse kostnadene bedre til inntektene. Som et ledd i dette skal en rekke fly settes på bakken.

I april vil seks fly bli satt på bakken, skriver selskapet. Dette er i samsvar med tidligere kommuniserte planer.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere