*Nettavisen* Økonomi.

SAS-pilotene får knallhard kritikk fra kolleger

FÅR KRITIKK: Leder Rune Sundland i Norsk Cockpitforbund får kritikk av sin danske kollega, som sammenligner Sundland med kapteinen på Titanic. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Hvis de norske pilotene vil «spille» kaptein Edward John Smith (på Titanic) og sende 1500 piloter i «havets dyp», så blir det uten vår deltakelse. Vi sitter allerede i livbåtene og prøver å redde livet.

Det skriver leder Niels Møller i Dansk Pilotforening til sine danske pilotmedlemmer, skriver Dagens Næringsliv.

SAS har kommet til enighet med tre av fire pilotforeninger. Det er imidlertid ingen enighet med Norsk Cockpitforbund, som utgjør 20 prosent av pilotene.

Lørdag ettermiddag var det ingen kontakt mellom partene i flystreiken. Rundt 2.500 passasjerer rammes av streiken i pinsen.

– Situasjonen er uforandret fra i går. Det er ikke avtalt noe nytt møte, sier leder Rune Sundland i Norsk Cockpitforbund til NTB lørdag.

Forbundet tok torsdag ut seks norske SAS-flygere i streik og har varslet mulig opptrapping. I helgen er til sammen 17 flygere på interkontinentale ruter tatt ut i streik

Sundland vil ikke si om de vil trappe opp streiken etter helgen dersom partene ikke kommer til enighet.

– Det er noe vi må vurdere fortløpende. Nå er det ikke avtalt noe nytt møte, sier han.

Omtrent 2.500 passasjerer rammes av de fem kansellerte flygningene i pinsen. I tillegg til Oslo-New York, innstilles fire tur/retur-flygninger fra København.

De norske pilotene i Norsk Cockpitforbund er nå de eneste i det skandinaviske flyselskapet som har brutt forhandlingene og tatt ut medlemmer i streik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.