NA24.no

SAS raser i verdi på børs

Foto: John McConnico (Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
SAS Sverige innstiller all trafikk fra fredag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

SAS Sverige innstiller all trafikk fra i morgen. Ledelsen kastet et nytt bud til de kabinansatte inn i konflikten klokken 10 torsdag, men det er uklart hva det inneholder, melder di.se. Om det blir streik bryter den ut klokken fem fredag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Halv milliard spist opp
SAS-aksjen faller med 1,92 prosent til 153 kroner på børsen i Sverige. Målt i kroner tilsvarer fallet 493,5 millioner svenske kroner.

NA24 meldte tidligere i dag at en streik er beregnet til å ramme seks flyvninger mellom Oslo og Stockholm den første streikedagen.

Les også: Slik rammer flystreik deg

Konflikten kommer bare uker etter at de det danske kabinpersonalet la ned arbeidet og utløste massekanselleringer og tap for SAS på opp mot 100 millioner kroner.

Svindyr streik
- Det økonomiske tapet blir på rundt 30 millioner kroner daglig mens streiken varer. I tillegg forplanter tapet seg i to-tre uker etter streiken, fordi de reisende velger andre flyselskaper, sier flyanalytiker Steven Brooker i Enskilda Securities til Finansavisen.

SAS-konsernets sterke posisjon i det skandinaviske markedet gjør imidlertid sitt til at streiken fort blir glemt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere