NA24.no

SAS-salg nærmer seg

Etter konstitueringen i Sverige vurderer analytikere det bare er et tidsspørsmål før SAS blir solgt.

Det er analytikere i Danske Bank som vurderer at det ikke vil ta mer enn ett år før den svenske regjeringen åpner opp for salg, skriver borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Innen ett år
- Alt tyder på at den nye regjeringen og industriministeren, Maud Olofsson, vil fremskynde salget av statens aksjer i forskjellige selskaper. SAS og Nordea er øverst på listen, og det er sannsynlig at de blir solgt innen ett års tid, sier analytiker Roger Josefsson fra Danske Bank til Børsens Nyhedstjeneste.

Men i Jyske Bank er holdningen til at SAS vil stå uten statlig eierskap en annen, og det skyldes den norske regjeringen.

Norge spolerer
- Norge vil etter all sannsynlighet bremse en fullstendig privatisering av SAS. Den sosialdemokratiske regjeringen har klart sagt nei til å selge, og det vil Sveriges salg nok ikke endre på, sier Michael Nielsen til Børsens Nyhedstjeneste.

Nielsen mener også at Norge antakelig vil prøve å kjøpe de svenske aksjene, og det skal ikke den danske staten være fornøyde med. Ifølge analytikeren vil heller ikke SAS være tjent med Norges kjøpsinitiativ, da selskapet som helprivatisert ville hatt større likviditetsflyt og en mulighet til å bli blant de største i OMX-indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere