*Nettavisen* Økonomi.

SAS selger unna

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Selger britisk flyselskap til tyskere.

01.10.09 08:28

Det skandinaviske flyselskapet SAS har blitt enige med tyske Lufthansa og investeringsselskapet LHBD om å selge sin andel på 20 prosent i det britiske selskapet British Midland.

NA24 - din næringslivsavis

Salget er et ledd i strategien om å fokusere virksomheten rundt de nordiske hjemmemarkedene. Eierandelen i det britiske flyselskapet har dermed vært pekt ut for salg.

SAS får 19 millioner britiske pund for andelen, og i tillegg vil Lufthansa betale SAS 19 millioner britiske pund i forbindelse med kansellering av rettigheter knyttet til en aksjonæravtale fra 1999. Samlet vil SAS få 38 millioner britiske pund fra salget og en gevinst på 420 millioner svenske kroner.

Det er også muligheter for at SAS kan få mer etter hvert. Ifølge salgsavtalen mellom partene kan SAS få ytterligere betalinger fra Lufthansa hvis ytterligere verdier i Britisk Midlands kan bli realisert innen to år.

LHBD er et britiske basert selskap der Lufthansa eier 35 prosent. Fra før eide LHBD 80 prosent av British Midlands etter en transaksjon 1. juli i 2009.

Etter transaksjonen vil SAS ha en maksimal eksponering på 19 millioner britisk pund i en periode som er begrenset til to år. Eksponeringen beholdes i tilfelle det blir en vesentlig negativ finansiell utvikling for British Midlands og Lufthansa ikke kommer med finansiell støtte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag