*Nettavisen* Økonomi.

SAS-sjefen om fremtiden: - Alle piloter blir ansatt midlertidig

Konsernsjef i SAS Rickard Gustafson tror ikke at lavprisselskapene vil ansette noen piloter på vanlig arbeidskontrakt i fremtiden. Foto: Bertil EnevÅg Ericson / Tt

SAS-sjefen tror alle piloter vil bli ansatt på midlertidige kontrakter i fremtiden.

05.03.15 22:52

SAS-sjef Rickard Gustafson har begynt å forberede seg på at bemanningsbyråer vil ta over som arbeidsgiver for piloter og kabinansatte i Skandinavia, skriver Dagens Næringslivs papirutgave fredag 6. mars.

Han tror ikke at lavprisselskapene vil ansette noen piloter på vanlig arbeidskontrakt i fremtiden.

- Alle som én blir ansatt på midlertidige kontrakter eller i et bemanningsbyrå, sier Gustafson til avisen.

Kjernen i konflikten

Noe av kjernen i konflikten mellom de streikende flygerne og Norwegian, ligger i selskapsstrukturen. For halvannet år siden ble flygerne skilt ut i et eget selskap, Norwegian Air Norway.

Pilotene ønsker ha fast ansettelse i morselskapet og innflytelse på egne karrieremuligheter. Torsdag opplyste Norwegian at de overfører flygerne i Skandinavia til tre nye datterselskaper for hvert av landene.

Tror ikke det vil vare

Dersom pilotene skulle vinne i konflikten, og få gjennom et krav om fast ansettelse i morselskapet Norwegian, tror ikke Gustafson det varer lenge. Han viser til at flyselskapet kun har vokst i utlandet de siste årene, ved hjelp av nye arbeidsgivere.

– Det er samme utvikling tvers gjennom bransjen, sier Gustafson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag