SAS slår Norwegian

Foto: Poppe, Cornelius

Men avstanden mellom flyselskapene er marginal.

10.01.14 14:17

SAS var bedre enn Norwegian på ankomstpunktlighet på norske flyplasser i 2013. Det viser ferske tall Avinor har utarbeidet for Nettavisen.

- Vi er glad for å være i toppen. Året sett under ett har være utfordrende, men vi har sett en god bedring i høst. Vi ønsker at denne trenden skal fortsette inn i 2014, sier Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS, til Nettavisen.

Krangler om hva som er viktig

De to flyselskapene har tidligere kranglet om hva punktlighet er. For Norwegian handler det om at flyene forlater flyplassen til oppsatt tid, mens for SAS er det viktig at flyene lader på rutetid.

Hver for seg har de regjert i sine klasser, noe de fortsetter å gjøre i 2013, viser tallene.

Tallene gir likevel flyselskapene ingen grunn til å hvile på laurbærene. Avstanden mellom de tok aktørene er marginal.

SAS har en avgangspunktlighet på 84,5 prosent og en ankomstpunktlighet på 85,1 prosent. Tilsvarende tall for Norwegian er henholdsvis 88,6 og 84,9 prosent.

- For SAS er det ankomstpunktlighet det viktigste. Dette tror vi også er viktig for våre kunder, fortsetter Tormod Sandstø i SAS.

Oversikten viser også at SAS har langt flere avganger og ankomster i Norge enn Norwegian.

Positivt for de reisende

I Norwegian tar man ikke nederlaget på ankomstpunktlighet så tungt.

- At de to største flyselskapene i Norge leverer god punktlighet gjennom store deler av året er veldig positivt for de reisende. Vi skal fortsette å jobbe målrettet med punktligheten også i 2014, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.